Bolile specifice iernii, precum gripele, racelile sau alte probleme precum oboseala sau tusea nu sunt deloc placute.

Dar, pentru a combate toate problemele cu care vine iarna, nimic nu se compara cu o cura de vitamine si minerale pentru a intari organismul.

Vitamina C pentru sistemul imunitar

O cura de vitamina C este esentiala atunci cand vrei sa infrunti asa cum trebuie iarna. Te va ajuta sa lupti contra infectiilor, contra gripei si racelii. Dar, cu ajutorul ei poti combate si lipsa de energie din timpul iernii.

Deci daca te intrebi ce vitamine se recomanda pentru oboseala, vitamina C este una dintre ele. Este o alegere excelenta pentru a combate si infectiile.

Vitamina B6 este si ea o importanta sursa de energie

Este necesara si pentru influxul nervos si transmisiile sale. Combinata cu actiunea magneziului, vitamina B6 este cea mai buna pentru a lupta contra oboselii hivernale. O asociere care permite si stimularea moralului sau pentru a combate stresul.

Vitamina B12 se recomanda si ea contra frigului. Vitamina B12 este o vitamina esentiala pentru reinnoirea celulara.

Vitamina D este indispensabila pentru a trece cu bine peste iarna. Iarna, lipsa de lumina se face simtita din pacate. Pentru ca sintetizam mai putina vitamina D, se recomanda sa se ia un supliment de vitamina. Are un rol esential in prevenirea maladiilor si poate stimula organismul pentru a se apara de maladiile virale precum gripa.

Probioticele pot stimula si ele sistemul imunitar. In acest fel, organismul va deveni mult mai rezistent.

Vitamina A este indispensabila si ea pentru sistemul nostru imunitar. Dar si pentru protectia celulelor, a ochilor, a pielii si a parului. Este o vitamina foarte polivalenta care are si un rol antioxidant.

Este important sa mai iei pe timp de iarna si magneziu deoarece te poate proteja de maladii si de schimbarile de dispozitie. Poate preveni si bolile cardiovasculare si are un rol esential in ceea ce priveste calitatea somnului, elasticitatea arterelor si multe altele.

Zincul are un rol important in multiplicarea globulelor albe care permit lupta contra infectiilor. Are un rol important deci asupra sistemului nostru imunitar.

Face parte si din categoria celor mai bune vitamine pentru par la fel ca si renumitul acid folic.
Poti alege insa si complexe de vitamine sau de multivitamine, care te vor ajuta sa treci cum trebuie peste iarna. Aceste complexe contin:
– Vitamine din grupa B indispensabile pentru producerea de energie si transmisiunii influxului nervos.
– Vitamina C pentru imunitate.
– Minerale precum fierul, care permite globulelor rosii sa asigure transportul de oxigen, de mangan sau de zinc.

Alte vitamine si minerale pe care le poti alege:
– seleniul se pare ca este cel mai bun pentru a lupta contra proliferarii celulelor canceroase, dar i se atribuie si proprietati pentru sistemul imunitar.
– decapeptidele de cazeina Alpha 1 este o fractiune de proteina cu proprietati antioxidante, putand reduce si stresul.

Nu astepta deci sa fii atacat de virusi si de alte infectii bacteriene. Vitaminele si mineralele, alaturi de o alinentatie echilibrata, sunt cele care te viar ajuta sa treci cu bine peste sezonul rece.

Pe langa vitamine si minerale, nu uita ca este foarte important sa:
– Ai o activitate fizica zilnica. Miscarea este cea care poate stimula imunitatea si poate diminua riscurile de infectii pe timp de iarna. De altfel, are o actiune anti-stres de neegalat.
– Ai nevoie de o alimentatie echilibrata si variata, privilegiind fructele si legumele de sezon sau produsele lactofermentate.
– Este foarte important de asemenea, sa incerci sa te relaxezi cat mai mult, un lucru care va contribui la starea ta de bine.