Recomandarile-alimentare-pentru-vindecarea-tractului-intestinal.jpg

Majoritatea dintre noi suntem atat de constienti de aparente incat de multe ori cautam diete si programe de exercitii care ne vor ajuta sa obtinem un fizic mai puternic si mai subtire.

Din pacate, cu cat ne concentram mai mult pe aparenta fizica, pe atat de mult ajungem sa uitam de ceea ce se afla in interior.

Cu toate ca pastram o dieta echilibrata, uneori corpurile noastre au nevoie de mai mult decat o portie de legume si fructe pentru a vindeca tractul intestinal si pentru a usura digestia.

Vreti sa stiti cum puteti obtine din nou acel echilibru al florei intestinale? Puteti incepe prin includerea acestor alimente in dieta.

Bananele

Niciodata sa nu subestimati puterea bananelor de a sustine sanatatea intestinala. Pentru inceput, sunt de mare ajutor pentru refacerea echilibrului natural de bacterii in stomac, reducand inflamatiile pe care le resimtiti.

Asa ca data viitoare cand va chiortaie stomacul, mancati cateva banane pentru a-l calma.

Iaurtul

Exista numeroase bacterii in intestine, dar se poate intampla ca numarul bacteriilor nocive sa il depaseasca pe cel de bacterii benefice. Pentru a readuce ratia echilibrata dintre bacteriile bune si cele nocive, consumul de iaurt devine obligatoriu.

Unul dintre motivele pentru acest fapt este ca iaurtul contine probiotice, care ajuta la mentinerea tesutului intestinal in stare optima.

Broccoli

Un alt aliment sanatos pentru intestine este broccoli. Aceasta leguma crucifera este capabila sa reduca inflamatiile din intestine si sa confere protectie impotriva diferitelor tipuri de cancer, precum cel de san, la colon sau la stomac.

Scortisoara

In stomac se pot forma gaze care sa declanseze indigestia sau balonarea. Daca aceasta problema devine constanta in cazul vostru, ar fi de ajutor daca ati adauga scortisoara in dieta. Scortisoara este un tip de carminativ ce poate ajuta la calmarea gazului format in stomac. Mai mult, condimentul va poate imbunatati digestia.

Varza murata

Un alt aliment obligatoriu pentru vindecarea tractului intestinal este varza murata. Procesul de fermentare inmulteste microbii benefici din intestine pana in punctul in care bacteriile nocive sunt reduse considerabil. Atunci cand numarul de bacterii bune creste, corpul va putea sa absoarba mai multi nutrienti benefici pentru starea generala de sanatate.

Orezul brun

Stiati ca prin consumul de orez brun reusiti sa va imbunatatiti digestia? Cantitatea de fibre ajuta la curatarea stomacului de toxine, permitandu-i sa functioneze intr-un ritm normal.

Un alt avantaj al consumului de orez brun este ca va ajuta sa slabiti, deoarece va va umple stomacul timp cateva ore. Atunci cand incepeti sa slabiti, tractului gastrointestinal ii va fi mai usor sa digere mancarea.

Acestea sunt doar cateva dintre alimentele cunoscute pentru abilitatea lor de a alina si vindeca tractul intestinal. Includerea lor in dieta va poate imbunatati semnificativ starea generala de sanatate, deoarece vor creste absorbtia de nutrienti si vor asigura ca sistemul digestiv lucreaza in parametri optimi.

4 thoughts on “Recomandarile alimentare pentru vindecarea tractului intestinal

  1. Este impresionant sa vedem cum telefonul mobil a devenit atat de omniprezent in viata noastra de zi cu zi. Acest articol subliniaza importanta adaptarii noastre la schimbarile tehnologice si la noutatile din domeniu.

  2. Sunt fascinat de felul in care industria mobilei s-a dezvoltat de-a lungul anilor si cum dispozitivele noastre devin din ce in ce mai performante. Acest articol mi-a deschis ochii asupra unor aspecte la care nu ma gandisem inainte.

  3. Cred ca este important sa fim mereu la curent cu ultimele noutati din domeniul tehnologiei, deoarece acestea ne pot influenta decisiv viata. Acest articol ofera o privire de ansamblu asupra evolutiei telefoniei mobile si a tendintelor viitoare.

  4. Articolul este foarte interesant, deoarece abordeaza evolutia tehnologiei mobile si impactul acesteia asupra societatii. Este impresionant sa vedem cum telefoanele inteligente au revolutionat modul in care comunicam si ne desfasuram activitatile zilnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *