Noptierele sunt piese de mobilier cu un farmec aparte, indispensabil pentru mobilier.

Sunt mici piese de mobilier care se pun de o parte si alta a patului pentru a-l pune cel mai bine in valoare. Aici, pe ele, se mai poate pune si o veioza noptiera seara, pentru a ilumina discret totul.

Astfel ca, o noptiera este o mobila dormitor indispensabila. Gratie materialului sau, a formei si stilului sau este cea care va infrumuseta dormitorul. Care sunt insa cele mai frumoase modele de noptiere pe care sa mizezi si tu? Vei afla in cele ce urmeaza.

Modele de noptiere cu un stil industrial

Dormitoarele cu un stil industrial sunt cele care evoca modernitatea. Stilul contemporan al decoratiunilor influenteaza astfel alegerea unei noptiere Dedeman. Alege astfel modele de noptiere care sa fie facute din cel mai bune si mai robuste materiale.

Modelele cu linii mai delicate sunt cele care te vor ajuta sa te bucuri de cel mai sic dormitor. Poti alege astfel si tu cea mai frumoasa dualitate intre lemn si metal pentru a conferi dormitorului un plus de farmec.

Noptierele in stil scandinav sunt si ele cel mai frumoase

Amatorii de decoratiuni minimaliste sau mai simple, vor adora cu siguranta modelele de noptiere in stil scandinav, mai ales modelele de noptiere albe. Poti alege astfel si tu modele de noptiere Ikea in tonuri mai dulci si nuante mai neutre.

Albul, albastrul deschis sau lemnul in nuante deschise formeaza cele mai delicate noptiere in stil nordic. Mai ramane doar sa pui pe ele o veioza noptiera in acelasi ton pentru a crea cea mai frumoasa armonie de culori in dormitor.

Noptierele colorate pentru un plus de dinamism. Noptierele pentru dormitor pot sa fie si colorate pentru ca dormitorul din casa ta sa fie mai dinamic. Poti alege o nuanta de albastru inchis de exemplu, pentru ca dormitorul sa fie mai elegant si mai sobru.

Sau poti sa te joci si cu un mobilier multicolor pentru a crea o ambinata mai moderna sau mai exotica.

Noptierele vintage sunt si ele foarte in voga

Modelele de noptiere vintage sunt cea mai buna idee atunci cand vrei sa ai cel mai fermecator decor la tine in dormitor. Poti sa cauti la magazinele de antichitati sau la cele de vechituri sau sa alegi magazinele care propun modele de noptiere cu un efect mai invechit pentru un stil delicios de retro.

Noptierele cu un stil mai exotic

Daca iti plac mai mult decoratiunile inspirate de calatorii, atunci cu siguranta ca vei adora si acest stil de noptiere. Sunt modele de noptiere care vin cu un plus de exotism si de caracter pentru dormitor. Motivele si lemnul nobil vor conferi dormitorului cel mai frumos stil oriental.

Cum poti sa alegi cele mai frumoase modele de noptiere?

Noptiera este inainte de toate un mobilier functional. Si poate sa aiba diferite forme, modele sau culori. Mai intai, va trebui ca noptiera pe care o alegi sa aiba dimensiunea adaptata suprafetei de care dispui. Daca ai un dormitor mai mic, atunci si noptiera va trebui sa fie mai mica.

Rotunda, patrata, dreptunghiulara… forma nu prea conteaza, ci mai degraba marimea.

Materialul din care este fabricata trebuie sa fie robust si estetic. Lemnul, sticla sau metalul sunt cele mai bune materiale adaptate acestui tip de mobilier.

Apoi, mai trebuie sa te gandesti la armonia de culori. Pentru a crea cea mai frumoasa atmosfera, trebuie sa incerci sa creezi cele mai frumoase armonii de culori.

De exemplu, metalul va merge cel mai bine intr-un dormitor in nuante de gri. Iar un dormitor exotic are nevoie de un model din lemn.