Multi oameni nu isi dau seama cat de important este sa ai un fotoliu confortabil in casa, fie ca este vorba de living sau de dormitor.

Fotoliile pot crea un sentiment de calm si liniste in casa, datorita functiei lor principale – ofera un loc de odihna si confort.

Stilul si designul fotoliului si al scaunului pot fi similare, dar din punct de vedere al confortului, al dimensiunii si al formei mai adaptabile la sedere, fotoliile sunt cele mai potrivite.

Atunci cand iti doresti sa achizitionezi o piesa de mobilier care sa imbie la relaxare,care ti-ai dori sa fie? Un scaun sau un fotoliu?

Pana la urma, un fotoliu este un scaun mai mare si mai confortabil, cu picioare mai scurte si cu suporturi laterale pentru brate.

In continuarea acestui articol iti prezentam diferentele dintre aceste doua piese de mobilier si de ce sa alegi un fotoliu in locul unui scaun.

Fotoliile sunt confortabile

Fara niciun dubiu, principalul atu al unui fotoliu este gradul de confort pe care il ofera.

Fotoliile au perne moi, un sezut, de cele mai multe ori, moale si spatare care sustin nu doar spatele ci si gatul.

Bineinteles, exista numeroase tipuri de fotolii, dar, multe dintre ele au spatare generoase, care iti permit chiar sa adormi, pentru cateva minute acolo, daca esti obosit.

Nu putem spune acelasi lucru despre un scaun. Adesea cu sezut tare, cele mai multe nu au un spatar inalt si sunt concepute sa petreci pe ele maxim o ora. Apoi… incepi sa amortesti.

Exceptie fac scaunele de birou, dar, acestea sunt mult mai asemanatoare cu fotoliile. Avand in vedere ca, de multe ori, sunt preturi accesibile la fotolii, este mult mai avantajos sa cumperi unul in detrimentul scaunelor.

Fotoliile imbie la relaxare

Alaturi de canapele, fotoliile sunt cele pe care vrei sa te asezi, daca ai obosit sau vrei sa te simti confortabil, cu o carte sau cu o tableta in mana.

Pune un scaun langa fotoliu, cheama pe cineva in vizita si vezi unde se va aseza intai. Punem pariu ca va alege fotoliul?

Fotoliile pot fi transformate in paturi

Cateva modele de fotolii au si aceasta functionalitate – se pliaza si depliaza si pot sa fie folosite pe post de paturi.

Aceasta este o idee grozava pe care sa o aplici daca stii ca ai, deseori, oaspeti pe care trebuie sa ii gazduiesti peste noapte.

Fotoliile pot avea spatii de depozitare

Unele fotolii pot avea ascunse spatii de depozitare care te vor ajuta, mai ales, daca nu dispui de prea mult loc in casa.

Dezavantajul ar putea fi accesibilitatea, dar, cu siguranta, vei gasi cateva obiecte pe care le folosesti destul de rar si pe care sa le ascunzi acolo.

Fotoliile sunt ergonomice

O alta diferenta intre un fotoliu si un scaun normal este aceea ca fotoliul are zona pentru sprijinul bratelor special conceputa pentru relaxare, dintr-un material moale, in timp ce scaunul normal le are fixe, uneori dintr-un plastic tare sau nu sunt prezente.

Fotoliul ajuta corpul sa se relaxeze datorita structurii sale, in timp ce scaunul normal ofera mai putine relaxari si urmareste mai mult mentinerea posturii corpului.

Fotoliile ajuta la reducerea stresului, a durerilor de corp, a durerilor de gat si functioneaza foarte bine in cazul durerilor de spate.

Un fotoliu urmareste mai mult relaxarea corpului si ofera confort persoanei care sta pe el.

Postura de sezut este foarte importanta pentru corpul nostru, deoarece afecteaza pozitia corpului si se reflecta in personalitatea noastra, iar a avea grija de corpul nostru este foarte important.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}