Avand un dormitor de oaspeti decorat intr-un stil clasic, sigur va deveni centrul atentiei.

Decorarea unui dormitor de oaspeti in stil clasic inseamna sa mergi pe atemporalitate.

Eleganta, confortul si naturaletea sunt caracteristicile esentiale ale unui dormitor decorat in acest stil.

Cu piese unice, culori neutre si mobilier impunator, te asiguri ca decorul acestei camere este ceva ce va rezista in timp si fara sa para demodat.

Exista multe moduri de a combina o baza de decor in stil clasic cu tendintele moderne si toate sunt o idee buna de a le avea in casa ta, de aceea, in continuare, iti vom prezenta cateva idei pe care sa le poti implementa cu usurinta in casa ta.

Lenjeria de pat

Pentru a oferi un confort maxim invitatilor tai, alege pentru patul in care se vor odihni, un asternut din materiale de calitate.

Calitatea nu implica intotdeauna investitii majore, asa ca poti achizitiona lenjerii de pat, la preturi accesibile si din magazinele online, locuri care iti ofera, de asemenea, cele mai practice solutii pentru amenajarea casei tale.

Cuvertura de pat

Cuvertura de pat nu este doar un element de protectie pentru pat si lenjerie, ci si un accesoriu care poate schimba complet aspectul unei camere.

In alegerea cuverturii, va trebui sa iei in calcul culoarea predominanta a camerei, elementele de decor si stilul decorativ.

Daca stilul se potriveste, pentru un plus de confort, opteaza pentru o cuvertura pufoasa, pentru ca patul pregatit pentru invitatii tai sa imbie la relaxare.

Perdelele si draperiile

Perdelele si draperiile sunt o modalitate extraordinara pentru decorarea unui spatiu.

Opteaza pentru perdele deschise la culoare, care sa difuzeze lumina discret, iar pentru blocarea luminii poti opta pentru draperii inchise la culoare, dar in tonurile camerei.

Astfel, daca pe pat ai asternut o cuvertura de culoare albastra, iar in camera ai instalat un un fotoliu galben-mustar, poti decora cu perdele in nuante galbui si draperii in tonuri de albastru inchis.

Canapea sau fotolii din materiale textile

Stilul clasic poate fi recunoscut cu usurinta datorita detaliilor elegante ale modului de amenajare.

Unul dintre lucrurile specifice este folosirea elementelor textile, chiar si pentru canapele sau fotolii.

In randul materialelor cele mai populare pentru aceste obiecte de mobilier sunt catifeaua sau materialul reiat.

Nu trebuie sa optezi pentru o canapea de mari dimensiuni, ci pentru una care se potriveste cat mai bine in camera ta, in functie de dimensiunile acesteia.

Covoare in jurul patului

Pentru a oferi confort deplin oaspetilor tai si a respecta cerintele stilului clasic, poti lua in calcul includerea unui covor persan in mijlocul camerei.

Poti opta, de asemenea, pentru traverse pe care sa le asezi in jurul patului.

Corpuri de iluminat

Nu trebuie sa neglijezi iluminatul din camera de oaspeti, mai ales daca aceasta este mica si nu are lumina naturala.

Opteaza pentru lampi de veghe care creeaza o atmosfera intima si pentru un candelabru sau o lampa de podea mai mare care sa lumineze intreaga camera.

Iluminarea ideala intr-o camera de lux este o combinatie intre lumina ambientala si lampile de perete.

Daca dispui de ferestre mari, asigura-te ca acestea pot fi acoperite, fie cu jaluzele, fie cu un set de draperii mai groase: unele persoane au nevoie de intuneric total pentru a dormi.

Pentru a finaliza decorarea camerei de oaspeti, gandeste-te la acele mici detalii care schimba totul, cum ar fi o planta draguta sau un buchet de flori proaspete, o lumanare parfumata pentru a destinde atmosfera sau o mica tava cu pahare, apa proaspata si fructe.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}