Sugestii pentru pozitionarea canapelei pentru o incapere confortabila

Sugestii pentru pozitionarea canapelei pentru o incapere confortabila

Fiind cea mai voluminoasa piesa de mobilier aceasta trebuie asezata prima pentru a putea da tonul intregii incaperi, fiind astfel si piesa "vedeta".

Daca ai stabili un punct central al camerei, precum fereastra sau semineul, atunci lucrurile se vor simplica, iar canapeaua se va potrivi perfect in fata acestuia, daca obiectul central al camerei urmeaza sa fie scos in evidenta prin diferite opere de arta sau alte obiecte de mobilier, situatia devine mai complicata.

Ce optiuni ai? Noi iti vom expune mai departe doi dintre cei mai importante factori.

Fluxul de trafic


Niciun mobilier, oricat ar fi de original, scump sau impresionant, nu trebuie sa afecteze fluxul natural de trafic dintr-o incapere. Asadar, canapeaua nu va fi asezata in locul care face legatura directa dintre doua usi si nici nu va bloca accesul la prize. Daca o asezi de-a lungul unui perete pe care exista o sursa de curent, trage canapeaua cativa centimetri spre centrul incaperii.

Echilibrul vizual


Inainte sa adaugi o piesa de mobilier intr-un decor, fie ca este vorba despre o canapea sau despre o simpla masuta de cafea, trebuie sa ai in vedere echilibrul vizual al incaperii. Prea multe obiecte aliniate de-a lungul unui perete rup armonia camerei, la fel si alaturarea unor piese de proportii diferite.

Hai sa vedem acum care sunt cele mai potrivite locuri in care poti aseza canapeaua:

In partea opusa unei ferestre


...

Citeste continuarea articolului aici: Sugestii pentru pozitionarea canapelei pentru o incapere confortabila.

Alte lucruri ce ar putea sa te intereseze