Exista o regula de baza conform careia modelele de rame de ochelari bine alese ar trebui sa contrasteze trasaturile naturale ale fetei cu forma lor.

Prin urmare, in cazul unei fete patrate sau dreptunghiulare cu trasaturi ascutite si distincte, ar trebui sa alegi rame rotunde, delicate, care sa inmoaie aspectul dur al fetei.

Cu toate acestea, daca fata este ovala, rotunda sau chiar dolofana, merita sa alegi rame patrate sau dreptunghiulare cu forme expresive ascutite.

Tine cont de faptul ca sfaturile oferite mai jos sunt doar recomandari. Este foarte important ca modelele de rame ochelari vedere alese sa fie in concordanta cu gustul tau si sa te simti bine atunci cand le porti.

Rame de ochelari: ce trebuie sa alegi in functie de forma fetei?

Fata patrata – Fata patrata se caracterizeaza printr-un maxilar puternic definit, o frunte lata si obraji pronuntati. Trasaturile sunt ascutite si expresive.

Sfatul specialistilor – Daca fata ta este patrata, alege rame de ochelari usor rotunjite , ovale sau rame ochelari cat eye. Datorita acestui lucru, vei inmuia trasaturile unghiulare ale fetei.

In mod ideal, ramele ar trebui sa fie rotunjite in partea de jos, iar linia lor superioara sa se alinieze cu sprancenele. Datorita acestui lucru, vei prelungi optic linia maxilarului si vei distrage atentia de la ea.

O fata rotunda – este de inaltime si latime egale, dar spre deosebire de o fata patrata, maxilarul si fruntea sunt delicat conturate.

Citeste continuarea aici: Rame de ochelari: cum le alegi in functie de forma fetei. Sfaturi utile de care merita sa tii cont